Vessaremppa – pienellä budjetilla, osa 1

Moi pitkästä aikaa!

Lomat on ohitse ja olen taas täynnä ideoita ja haaveita syksylle! Rakastan syksyä! Mutta mennäänpä suuremmitta lätinöitä itse aiheeseen..

Olemme asuneet tässä talossa kohta viisi vuotta ja koko sen ajan olen suorastaan inhonnut alakerran vessaa. Yläkerran vessa on ollut puheissamme ”se parempi WC” ja alakerran vessa on ollut, noh, vain vessa. Loman aikana oli vihdoinkin aikaa rempata alakerran WC, jonka vaaleanpunaisen persikkaiset laatat eivät olleet mielestäni kovin kaunis näky. Vessa ei ollut käytännöllinen, siellä ei ollut kuin yläkaapit, jotka eivät palvelleet juurikaan ketään. Niihin kertyi aina uskomaton määrä kaikenlaista turhaa.

Koska raha ei kasva puussa ja remontointi on yleensäkin kallista päädyimme maalaamaan nuo olemassa olevat kaakelit. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja repimään kaapit, lavuaari ja WC-istuin pois! Ensimmäinen este tuli hanan putkien irrotuksessa. Hanan sulku meni kiinni ja hanasta ei tullut vettä, mutta putkea irrottaessa meinasi koko sulku lähteä mukana, vettä suihkusi oikein mukavasti. Luulimme että sulku oli vioittunut. Ei muuta kuin soitto tutulle putkarille ja häneltä saimme hyvät neuvot mutterien avaamiseksi. Ei siinä paniikissa tullut mieleenkään, ettei niitä muttereita oltu avattu kahteenkymmeneen vuoteen, että jotakin rasvaa olisi pitänyt käyttää. Ei muuta kuin kaupoille. Hänen neuvot olivat kultaakin kalliimmat ja mutteri lähtivät auki oikein mukavasti rasvaamisen jälkeen. Nopeasti olivat vanhat kalusteet viety sortti-asemalle. Jännä, miten siitä tuli hyvä mieli kun heivasi niitä vanhoja pinttyneitä kaapinosia isoille jätelavoille.

Imuroin koko vessan lattiasta kattoon ja sen jälkeen putsasimme maalarinpesulla kaakelit perusteellisesti. Ihan esimmäiseksi maalasimme paneelimaalilla katon kahteen kertan ja sitten siirryimme seinien kimppuun. Ensimmäiseksi maalasimme tartuntapohjamaalilla (Otex Akva) seinäkaakelit. Pohjamaalia riittää yksi kerros, muuten maalikerrokset saattaavat kuoriutua pois. Annoin kerroksen kuivua seuraavaan aamuun, jolloin maalasin seinät kahteen kertaan valkoisella Tikkurilan Luja 40 -maalilla. Koristelaatat ja boordit maalasin kolmeen kertaan, jotta kuvio näkyisi mahdollisimman vähän. Kyllä ne edelleen näkyvät, kun tietää mihin kohtaa katsoo, mutta vieras ei niitä välttämättä havaitse. Maalin olisi voinut sävyttää ihan millä värillä tahansa, mutta koska olemme tylsiä ja mielikuvituksettomia (..ja koska valkoiset seinä ovat niin so-last-season ja haluamme poiketa massasta, emmekä halua vahingossakaan ärsyttää ketään, haha!) valitsimme valkoisen. Eipä ainakaan heti näy hammastahnaroiskeet seinissä, haha! Seinät saivat kuivua rauhassa iltaan.

Koska vessamme on ns. kuiva WC, eli jonka yhteydessä ei ole suihkua, pystyimme maalaamaan lattian samalla tavalla kuin seinätkin. Lattia pestiin maalarinpesulla uudelleen, seinistä tulleista mahdollisista roiskeista ja jaloista tulleesta pölystä. Pohjamaalikerros alle ja itse maalina meillä oli Betolux Akva sävytettynä keskiharmaaseen väriin. Näin jälkeenpäin katsottuna, harmaa olisi voinut olla astetta tummempi. Mutta ollen silti erittäin tyytyväinen tulokseen!

Kuvista muuten huomaa, kuinka valon määrä vaan kasvaa mitä pidemmälle remppa edistyy. Seuraavaksi onkin vuorossa kalusteiden asennus!

Ihanaa tiistaita!

-Anu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggers like this: